Už jste o tom někdy slyšeli? Citrony a nakládané? Že to jde dohromady, o tom Vás přesvědčí dnešní chutný recept. Můžeme Vám garantovat, že i ten nejzatvrzelejší odpůrce kyselé chuti podlehne vůni této dobroty. Budete sami koukat, jak omamně zavoní Vaše kuchyně, až budete citrony nakládat. A co navíc! Práce Vám nezabere ani pět minut.

Naposledy jste se mohli dozvědět o tom, jak si sami doma upéci čaj. Dnes Vás čeká recept daleko rychlejší, pro někoho i chutnější. Vyrobte si obě laskominy a porovnejte. Jestliže se nebudete moci sami rozhodnout, není nic snazšího, než nabídnout oba recepty návštěvě, popřípadě někoho oběma vzorky obdarovat, jistě to nebude krok vedle.

Pro dnešek si připravte pouze tři druhu surovin. A to čtyři kusy citronů, sto gramů cukru a stejné množství soli. Citrony omyjte, nakrájejte na kusy, čtvrtiny se osvědčily jako nejlepší velikost pro vkládání do skleniček. Odstraňte z nich všechna semínka a vykrojte středovou část (bílou). Přichystejte si jednu až dvě sklenice, záleží na velikosti citronů. Nakrájené citrony do nich začněte vrstvit tak, abyste je vždy zasypali rovnoměrně solí a cukrem. Výtvory nezapomeňte skladovat na chladném místě, abyste při konzumaci nemuseli řešit problémy s plísní a jiné neduhy.

Přečtěte si:   Pedikúra, odměna nohám za jejich námahu

Ptáte se na použití této delikatesy? Protože citrony skvěle pustí šťávu, není nic lepšího, než ji použít do rizota, salátů anebo k mořským plodům. Celé plátky citrony zase můžete dát do paelly. Docílíte tak lehce nakyslé chuti, na kterou kupovaná citronová šťáva nemá ani omylem.

Až budete marně přemýšlet, čím obdarovat rodiče k nějaké významné události, vzpomeňte si na sklenici nakládaných citronů, která Vám leží ve spíži. Stačí poté pouze sehnat pěknou mašli, víčko překrýt čtvercem dekorativní látky a máte vyhráno.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *