Máte problémy s dluhy?
Máte problémy s dluhy?
Máte problémy s dluhy?

Nabrali jste si mnoho půjček a úvěrů a nyní nevíte, jak se z toho dostat ven? Půjčky se v současnosti získávají velmi snadno, ale splácet je někdy problém. Možná jste si to uvědomili pozdě a mezitím řešili nedostatek peněz jednou půjčkou za druhou. Jak z dluhů ven? Uvědomte si, že všechno se dá řešit, ale chce to dobrou vůli a zodpovědnost při plnění dalších dohod s vašimi věřiteli.

Zbavit se dluhů je potřeba včas, protože se ani nenadějete a máte u dveří exekutora, který se s vámi nebude nijak zaobírat a vykoná jen to, co mu uložil zákon. Pokud máte hodně půjček, zkuste se informovat na konsolidaci půjček, kdy uhradíte vaše stávající pohledávky a získáte jednu půjčku, která bude součtem všech zůstatků dosavadních půjček. Výhodné to bude především v tom, že budete platit jednu splátku, která může být podstatně nižší než stávající vydání. Bude to platit hlavně v případě, že už jste dluhy nějaký čas platili a zůstatky budou po součtu nižší než původní sumy půjček.

Přečtěte si:   Nemůžete sehnat práci? Využijte možnosti rekvalifikace!

Exekuční příkazy jsou nejrychlejší pokud jste si vzali půjčky na směnku, ale ani u jiných si nemyslete, že vám věřitel dluhy nějak smaže. Probuďte v sobě včas správné krotitele dluhů a ujasněte si, kde co dlužíte. Počítejte s tím, že v případě nesplácení rostou hodně úroky a požadovaná výše úhrady vás může nemile překvapit. Čím dřív se dohodnete, tím líp.

Další možností, jak se dostat ven z dluhů je vyhlášení osobního bankrotu. Osobní bankrot však není určen pro osoby s dluhy z podnikatelské činnosti. Má daná pravidla, která musíte splnit. Nemáte vyhráno, i když vám bude osobní bankrot schválen. Čeká vás pět let do kompletního oddlužení. Během této doby budete dostávat jen nezabavitelné minimum a vše ostatní půjde na úhrady věřitelům a insolvenčnímu správci. Každopádně po pěti letech máte pokoj, to i v případě, že jste nevyrovnali všechny pohledávky.

 

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *