Jakákoliv masáž je výborná věc, avšak ne vždy na ni člověk má čas nebo peníze. Speciální pomůcku pro masáž hlavy, jejíž použití je časově nenáročné a přinese překvapivou úlevu, si ale může pořídit každý a za příznivou cenu.

Tato nevelká pomůcky je určena lidem všech věkových kategorií a jediné, co ji vylučuje, je zdravotní problém či poranění v oblasti hlavy, nebo složitý dámský účes, který by poškodila.

Neocenitelnou službu prokazuje zvláště lidem, kterým chybí doteky. Vyvolává totiž podobný pocit, jako když vám masíruje hlavu někdo druhý. Kromě navození pocitů, které člověk masáží prožívá, stimuluje také nervová zakončení a prokrvuje pokožku hlavy. To má příznivý vliv nejen na vlasové kořínky, ale také na pokožku hlavy.

Pomůcku nasadíme na temeno hlavy, pomalu tlačíme dolů a stejnou rychlostí táhneme zpět. Raménka, zakončená masážní kuličkou, jsou tak vedena plynulým pohybem po hlavě a protože polovina z nich je kratších, dochází při masáži ke kontaktu s pokožkou postupně, což příjemné pocity umocňuje. Pohyb lze opakovat do té doby, dokud nám to je příjemné. Posléze provádíme stejným způsobem masáž na jedné a posléze druhé straně hlavy tak, aby raménka byla co nejblíže u uší a masírovala postranní části hlavy, následně se stejným způsobem masírují místa co nejblíže k čelu a na závěr pak zadní část hlavy.

Přečtěte si:   Požadavky na kurzy o první pomoci

Příjemná rukověť dobře padne do ruky, neboť připomínající svým tvarem tužku a stejným způsobem ji lze také držet. Druhou variantou je její uchopení ve spodní části co nejblíže raménkům, mezi malíčkem a prsteníčkem. Opřeme si ji o prostřední tři prsty a vršek zapřeme o palec.

Tato unikátní a jednoduchá relaxační pomůcka nejenže působí celkově blahodárně a během krátké chvíle nastolí pocit příjemného uvolnění, ale v případě bolesti hlavy způsobené stresem, od ní v mnoha případech dokáže účinně pomoci. A to není rozhodně málo.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *