Ač se to možná nezdá, tak zahradní krby nabývají na popularitě. Pořídit si je můžete i přímo na míru. Zařídit si letní kuchyni na zahradě či terase není žádná věda. Venkovní krby jsou totiž k dostání jako snadno smontovatelné stavebnice, které zvládne sestavit každý, nemusí se jednat přímo o zapáleného kutila. Avšak specializované firmy Vám mohou postavit krby přímo na míru, pokud jste ochotni si trošku připlatit.

Podle typů tvaru krbové vložky jsou na trhu k dostání čtyři základní typy krbů – rovné, panoramatické, průhledové a obloukové. Ptáte-li se, kam takový krb vhodně umístit, popřemýšlejte, zda máte na zahrádce nějaké volné prostranství, protože stavět krb do uzavřených či snad zastřešených prostor je holý nesmysl. Nevhodné tedy jsou jakékoli pergoly. Vhodné pak je závětří, aby vítr nerozfoukával oheň, a vznikající kouř tak neobtěžoval všechny, kteří sedí okolo. Samotný krb pak umisťujeme na rovnou plochu, kupříkladu dlažbu či jiné pevné podloží.

Materiál by měl ladit s domem i korespondovat se zbytkem zahrady, jedině pokud splníte tuto podmínku, může se z krbu stát vítaná dominanta Vašeho soukromého venkovního posezení, kam se budou všechny návštěvy rády vracet nejen na rodinná posezení a oslavy. Jestliže budete stavět venkovní krb, sáhnete nejčastěji po přírodním kameni či cihlách. Venkovní krby jsou schválně konstruovány tak, aby jejich stavbu zvládl i naprostý laik navíc bez jakéhokoli zvláštního nářadí. Avšak vzhledem k vyšší hmotnosti jednotlivých dílů je obecně doporučeno, aby stavbu prováděly minimálně dvě osoby.

Přečtěte si:   Jak na živý plot a profesionální tvarování keřů i stromků

Na druhou stranu tu jsou prefabrikované krby, jež se dají složit do půl hodiny. Nejtěžším dílem tu je podstavec zajišťující stabilitu celé sestavy. Nad podstavec patří pracovní deska a také ohniště se snadno vyjímatelným popelníkem. Dále budete skládat grilovací mřížku a komín se stříškou. Poté bude krk naprosto kompletní. Hurá do díla.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *