Jsou toho plné časopisy, filmy, knížky televize… znáte to z vyprávění a říkáte si, že vám se TO stát nemůže. A pak jednoho dne TO je realitou vašeho života. Mluvíme o nevěře. Jak ji překonat, jak se s ní vypořádat?

V hlavě zmatek a v duši bolest. Pojí vás tolik společných zážitků a plánů, co teď s tím? Nevěrník se dušuje, že to bylo poprvé a naposledy. Podvedený partner si přeje mu odpustit, ale zmatek, který má v hlavě, není dobrým rádcem, jak to udělat. Mísí se myšlenka na to, že udělal-li to jednou, může to kdykoliv zopakovat. Odpustit, neodpustit, vyčítat, mlčet?

Nejdůležitější je zachovat si chladnout hlavu. Vybrečet nebo vyvztekat se do zásoby, v žádném případě však ne před tím, kdo zhřešil. Po návalu prvotních emocí je důležité zamyslet se nad tím, jestli vám stojí váš partner, společný vztah a vaše soužití za to zamhouřit ne jedno oko, ale obě. A samozřejmě také nad tím, jestli mu nejen chcete, ale i dokážete odpustit. Pokud se spíš přikláníte k tomu, že to není reálné, počítejte s tím, že i když vztah zachováte, červíček pochybností vás bude trápit dál a na kvalitě vztahu se to podepíše. Možná, když najdete pro sebe vysvětlení, proč k nevěře došlo, může to na věc vrhat jiný stín. Ruku na srdce – neustálé hašteření, výkyvy nálad, nechuť na sex, chování se, jako by ten druhý byl kousek domácnosti vhodný pro inventarizaci, to všechno může leckdy i toho nejodhodlanějšího a věrného člověka dohnat, byť jen na krátkou chvíli, do náruče někoho jiného.

Přečtěte si:   Vůně ženy

Takže znovu – co s tím?

Je dobré mít někoho, komu je možné se svěřit. Jak známo, sdělená radost je větší a bolest poloviční. V žádném případě se ale neřiďte cizími radami, byť dobře míněnými. Svůj úsudek si udělejte sami. Nikdo další totiž nemůže znát vaše pocity a nemůže být objektivní. Nedejte se ovlivnit ani nevěrníkem, který slibuje že to už nikdy neudělá, avšak vy máte důvod o tom vážně pochybovat. Zkrátka a jednoduše: vyplačte se a nestyďte se za to. Nebraňte se ani malému záchvatu hysterie, ovšem v přísném soukromí. Pár rozbitých talířů dokáže pěkně ulevit! Rozhodnete-li se odpustit, potom opravdu nikdy nevěru nepřipomínejte. To je tabu. Je to dobré totiž nejen pro váš vztah, ale i pro vás. Pokud chcete tuhle kapitolu ve vašem vztahu přeskočit, udělejte tlustou čáru a začněte na čistém listě.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *