Zumba

ZumbaZumba je v současnosti nejpopulárnější cvičení na světě, kdy navíc ani moc nepoznáte, že cvičíte, protože jde především o zábavu a tancování na latinskoamerickou hudbu. Zumba spojuje základy aerobiku, rezistenčního a intervalového cvičení. Při zumbě spálíte tuky, posílíte srdce, uvolníte nervové napětí, zaposilujete si i vytvarujete postavu.

Zumba v historii
Zumba vznikla vlastně náhodně. Beto Perez z Kolumbie si v roce 1991 zapomněl přinést kazety s hudbou na hodinu aerobiku, jako náhradu popadl z auta své oblíbené latinskoamerické z auta a zůstal u nich. V roce 2001 vzniká firma vytvářející a prodávající výuková videa zumby, zájem o DVD stále roste. V roce 2007 vzniká program Zumba Gold pro seniory a zumba se dostává do Evropy a Asie. V roce 2008 se rodí další program Zumbatomic – tentokrát určený dětem a v roce 2009 Zumba Aqua – cvičení ve vodě.

Zumba – uvolněná forma cvičení
Zaposlouchejte se do rytmu a nechte sebou hýbat,  skutečně nemusíte dodržovat běžná pravidla cvičení. Sice jistá posloupnost sestav existuje, ale žádné puntičkářské dodržování se rozhodně nekoná.  Zumba obsahuje prvky merengue, mamby, salsy, rumby, ča-či a dalších tanců. Stačí spojit uvolněnou náladu z tanečních večírků se strhující hudbou a zumba s vámi pohne natolik, že se vám zlepší nálada a budete se na každou další hodinu těšit.

Přečtěte si:   Nenáročný minigolf

Zumba je pro každého
Nezáleží na tom, jestli umíte nebo neumíte tančit. Nerozhoduje ani, jestli máte nadváhu, podváhu nebo kolik je vám let. Každý může dynamickou zumbu zkusit a nemusí se nijak omezovat, stačí chuť se hýbat a nechat se unášet hudbou. Tanec výborně působí nejen na fyzické zdraví, ale i psychické. Uvolníte mysl, zmírníte stres.  Zlepšíte si krevní oběh, zrychlíte metabolismus, zlepšíte držení těla, získáte lepší rovnováhu, zvýšíte pohyblivost a pružnost těla a snížíte psychické napětí.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *