Nošení vody od nevidím do nevidím v konvích, které Vás neustále smáčí tekoucí vodou z otvorů nahoře i na bocích. Stěžování si na svízelnou situaci, těžký náklad… Přemýšleli jste někdy, že to jde i jinak, snáze, rychleji? Že ne? A říkají Vám něco čerpadla na vodu? Zahradní čerpadla, která jsou nejen dobrými pomocníky na chalupách, ale také v rodinných domech s bazénem, jezírkem či jinými nádržemi na vodu.

Některá čerpadla umí dokonce i reagovat na kolísání tlaku při odebírání a čerpání vody… No nezní to lákavě, mít takového šikovného pomocníka? Samozřejmostí u takových přístrojů pak je elektronický tlakový spínač, jenž si snadno nastavíte na žádoucí tlak vody. Jakmile vznikne menší tlak, čerpadlo se automaticky zapne. Budete-li čerpat vodu z jezírka na zahradě, kde voda není naprosto čistá, zvažte pořízení chytrého čerpadla s přívlastkem kalové, které předchází zničení čerpadla nečistotami obsaženými ve vodě. Pokud ale počítáte s čerpáním vody ze studny, sudy nebo jakékoli jiné velkokapacitní nádrže na vodu, sáhněte po ponorném čerpadle. Dalším kritériem, které byste si měli před prvním pořízením zahradního čerpadla promyslet, je to, zda chcete čerpat vodu užitkovou, dešťovou, pitnou či dokonce splaškovou. Pro každý typ vody se zkrátka hodí čerpadlo jiné. A jaké? To se stačí porozhlédnout po odbornících na internetu, u kterých takové čerpadlo pak rovnou pořídíte.

Přečtěte si:   Fóliovník – jak ho vybudovat na své zahradě?

Nesmíte opomenout ani informaci o zdroji vody, tedy respektive o hloubce zdroje vody. Je snad naprosto jasné, že jiné čerpadlo se hodí pro hloubku jednoho metru a jiné pro deset metrů hlubokou studnu. Pro nižší hloubky, tedy do nějakých osmi metrů, se hodí čerpadla klasických typů, do hloubky přijdou zase ponorná čerpadla. Rozhodující je přístup ke zdroji elektrického proudu. Čerpadla elektrická se hodí tam, kde zdroj elektřiny je, jinak si musíte pořídit elektrocentrálu. Rozlučte se s náročným nošením vody v konvích, nastala doba čerpadel!

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *