Odhoďme všechny předsudky, že skleníky, fóliovníky a pařeniště patří jen do typických moravských vesnic, kde je obhospodařují stařenky v důchodovém věku. Žijeme v jednadvacátém století, kdy se všichni snaží žít zdravě. A právě proto byste měli uvažovat o pořízení skleníku, který Vás bude zásobovat čerstvou zeleninou, o jejímž původu víte naprosto vše. No není to správný důvod, proč investovat několik tisíc korun do skleníku?

Možná st to nezná ani možné, ale skleníky už dávno neznamenají skleněné objekty. Samozřejmě, že i dnes se potkáte se skleníky z materiálu, jenž dal těmto stavbám svůj název. Dnešní skleníky by se měli nazývat spíše polykarbonovníky. Ano, v současné době se skleníky vyrábějí z kvalitních polykarbonátů. Díky vlastnosti tohoto materiálu se skleník stává odolnou stavbou proti krupobití i nárazu Vašeho malého či velkého fotbalisty. Polykarbonátový skleník navíc ochrání zeleninu proti většině speker škodlivého UV záření. Minimální životnost skleníku se pak pohybuje okolo 35 až 40 let.

Několik typů nejen pro zralejší zeleninu a teplomilné květiny          

Pěstujete-li teplomilné květiny, sukulenty nebo kaktusy, zapomeňte na desítky centimetrů hlíny a půdy. Pro pěstování těchto typů rostlin se nejlépe hodí mělký skleník umístěný nejlépe u nějaké stěny. Abyste urychlili růst zeleniny, využijte služeb pařeniště, jež je prosklené, již zmíněným, polykarbonátem.

Přečtěte si:   K houpání a relaxaci pomocí závěsných sítí

Brodíte se neradi hlínou, blátem a podobnými útrpnostmi? Neváhejte a pořiďte si plastový chodníček, který můžete navíc trošku zakopat, čímž zvýšíte prostor mezi svojí hlavou a stropem skleníku. Můžete si také zakoupit nejrůznější poličky a stínící sítě, jež zpříjemní Vaše pěstitelské začátky, poté Vám už nic nebrání s výstavbou skleníku, kde se bude celé zeleninové kouzlo pomalu přetvářet v chutný oběd či zeleninovou polévku.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *