Planchon Baking Grill Meat Hot  - sosinda / Pixabay

Hledáte způsob, jak zatraktivnit své podnikání v oblasti gastronomie? Dopřejte svým zákazníkům pohled na nádherně propečená otáčející se kuřátka, na která se budou sbíhat sliny.

Pomůže vám s tím ten správný gril na kuřata, jenž splní všechna vaše přání a požadavky – a jako bonus vám přípravu této vyhlášené speciality značně usnadní.

Jak si vybrat ten správný gril?

Nespoléhejte na nabídku nejrůznějších hobbymarketů – tady profesionální vybavení zcela jistě nenajdete. Na elektrické modely (E) nebo plynové modely (G) se raději vždy poptejte u specializovaného prodejce. Dokáže vám doporučit ten nejlepší kousek pro vaše potřeby a seznámí vás s výhodami i nevýhodami jednotlivých modelů.

Především byste nikdy neměli být nuceni přistupovat jen na jeden typ otáčení rožňů. Zatímco někteří milovníci profi grilů ocení jen planetární (synchronní) otáčení, jiní si mnohem více libují ve chvíli, kdy se jednotlivé rožně otáčejí samostatně. Do základního vybavení grilu by pak také měly patřit spony anebo koše (vždy podle vybraného modelu). Prodejce by po vás rozhodně neměl chtít příplatek za takovou samozřejmost!

Plynoví pomocníci pro grilování – co by měli mít?

Především si pohlídejte, aby v nich byla zabudována tepelná pojistka a pro maximální kvalitu přípravy chtějte také infračervené hořáky. Samozřejmostí by mělo být i samostatné ovládání pro každý špíz (velmi se hodí ve chvíli, kdy potřebujete zapnout jen část grilu nebo doplňujete další várku masa) a dbejte na to, aby bylo možné upravit rovněž vzdálenost špízu od tepla. Nikdy totiž nevíte, jak velkou porci budete grilovat – a to zejména ve chvíli, kdy se rozhodnete svým hostům poskytnout i takové delikatesy, jako je kýta či grilovaná zelenina.

Přečtěte si:   Eshop vlny a příze vás naladí na staronové hobby – pojďte si něco uplést

Prostor v okolí motorků špízu pro plynový gril na kuřata je vhodné opatřit ventilací – tolik se poté nepřehřívají a gril tak déle vydrží. A doporučujeme vsadit také na celonerezové provedení a případně i na čelní výsuvné sklo. A chybět nesmí ani osvětlení – to abyste nemuseli přístroj při kontrole připravovaného pokrmu stále otevírat.

Na co si dát pozor při výběru elektrického grilu

Tito dva pomocníci se v mnoha ohledech velmi podobají. Ovšem ten elektrický má jednu zásadní výhodu – stačí ho jen zapojit do zásuvky a začít s přípravou jídla. Standardně bývá elektrický gril na kuřata vybaven quartzovými trubicemi (Q), ale dobrý výrobce by vám měl na požádání dodat i výkonnější a spolehlivější kovové.

Chtějte také speciální špízy, na které můžete kuřata uchytit i bez jinak nutných vidlic, a poptejte se rovněž na spodní odkapnou misku. Prosklená dvířka a vnitřní osvětlení by pak měly být samozřejmostí. Chcete se seznámit s nabídkou elektrických i plynových grilů v té nejlepší formě? Pak zamiřte k odborníkům do e-shopu atfornax.cz.

Grill Rotisserie Spit Meat Barbecue - webandi / Pixabay
Profesionální gril na kuřata nakrmí najednou úctyhodné množství strávníků
Zajímavé příspěvky z rubriky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *