red blood cells, microbiology, biology

Pokud se cítíte unavení, je možné, že za vaším stavem stojí nedostatek vitamínů a minerálů. V mnohých případech vám může pomoci doplnění vitamínů B12, s nímž získáte novou energii. Přispět však může i k vašemu celkovému zdraví a správnému fungování těla. Pojďte se s námi podívat hned na 6 důvodů, proč je vitamín B12 důležitý pro naše zdraví.

Podporuje tvorbu červených krvinek

Vitamín B12 je nezbytný pro tvorbu červených krvinek. Ty přenášejí kyslík z plic do tkání po celém těle, což je důležité pro správné fungování těla. Bez dostatečného množství vitamínu B12 se tvorba červených krvinek může snížit a tím pádem se zhorší i prokrvování jednotlivých tkání, které povede k únavě a slabosti.

Udržuje zdraví nervového systému

Vitamín B12 je důležitý pro udržení zdraví nervového systému. Konkrétně pomáhá při tvorbě ochranné vrstvy na nervových vláknech a podporuje nervové signály. Jeho nedostatek vede k neurologickým problémům, včetně podrážděnosti, deprese a problémům se soustředěním.

Přečtěte si:   Acai Berry- ovoce bohů

Zajišťuje zdravé trávení

Tento jedinečný vitamín pomáhá při tvorbě trávicích enzymů, čímž podporuje zdravé trávení. Jeho nedostatek může vést ke gastrointestinálním problémům, jako jsou záněty sliznice žaludku a střev, zvýšená citlivost na různé potraviny a nevolnost.

Posiluje imunitní systém

Vitamín B12 pomáhá posilovat imunitní systém tím, že podporuje tvorbu bílých krvinek, které bojují proti infekcím a nemocem. Jeho nedostatek může oslabit imunitní systém a zvýšit riziko infekcí.

Udržuje vaše srdce zdravé

Vitamín B12 je důležitý pro zdravé srdce, jelikož pomáhá snižovat hladinu homocysteinu v krvi. Vysoké hladiny homocysteinu jsou spojovány se zvýšeným rizikem srdečních onemocnění a mohou vést k tvorbě krevních sraženin. Právě proto je doporučováno užívání doplňků stravy, kam spadá i vitamín B12 v tabletách od českého výrobce Naturvita.

Je důležitý pro zdraví mozku

Vitamín B12 má také významný vliv na zdraví mozku a jeho kognitivní funkce. Pomáhá při tvorbě neurotransmiterů, které jsou zodpovědné za přenos signálů mezi mozkovými buňkami. Pokles hladiny tohoto vitamínů tak může způsobit zhoršené soustředění či problémy s pamětí.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *