Dát výpověď v práci a splnit si podnikatelský sen. To je něco, o čem sní stále více lidí – a mnohým se to nakonec povede. Většina však boj předem vzdá, když se objeví první větší překážka. Pokud vás od realizace projektu odrazuje strach, přečtěte si, čemu se v začátcích podnikání vyhnout. Zvýšíte tím šanci na úspěch a minimalizujete hrozící rizika.

Byznys není volnočasová aktivita

Je možné, že než se vaše nové podnikání dostatečně rozjede, budete muset setrvat ve stávajícím zaměstnání. Nicméně i tak k němu přistupujte se vší vážností – a nikoliv jako ke koníčku, kterým si chcete zpestřit život.

Na půl plynu se (úspěšně) podnikat nedá. Berte svou novou roli vážně a dejte do ní všechno. Maximální nasazení vám brzy přinese ovoce. V opačném případě snad ani nemá smysl, abyste marnili čas. Ten ostatně můžete strávit příjemněji, třeba s rodinou nebo přáteli.

Používejte jen profi nástroje

Že si vaše účetnictví vystačí s Excelem nebo jeho ekvivalentem z balíčku Libre Office? Pokud ho nehodláte delegovat odborníkům (tzn. účetní firmě), pořiďte si plnohodnotný ekonomický software. Již od samotného počátku budete mít přehled o všem, co se ve vašem podnikání šustne. Detailní analýzy vám běžný tabulkový procesor nezpracuje.

Přečtěte si:   Vytvořit si firemní stránky není jednoduché, svěřte to raději odborníkům

A nejde jen o účetnictví, hodit se vám může CRM či informační systém. Sofistikované softwarové platformy výrazně šetří čas, a v konečném důsledku i peníze. Automatizace operativy je cesta k efektivně strávené pracovní době.

Hledejte motivaci a nevzdávejte to

Začátky podnikání nejsou snadné. Budete čelit nepříjemným stavům, kdy bude mnohem jednodušší vše vzdát a vrátit se do zaměstnaneckého kolotoče. A právě tyto momenty určují, kdo má nárok na úspěch. Vytrvejte, motivujte se a připomínejte si, proč to všechno děláte – jednoho krásného dne (a nemusí to trvat dlouho) budete na tyto těžké chvilky vzpomínat s úsměvem na rtech.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *