electric car, hybrid car, load

Pokud patříte mezi řidiče, kteří pravidelně parkují v Praze, jistě vás zajímá možnost získání parkovacího oprávnění. Nemusí to být tak složité, jak to na první pohled vypadá – je pouze třeba se seznámit se všemi dostupnými možnostmi.

V hlavním městě Praze můžete získat tzv. přenosná parkovací oprávnění na modré (rezidenční) zóny. Díky tomuto oprávnění lze parkovat v těchto zónách bez omezení a můžete měnit SPZ vozidla, na které je parkovací karta vydána. Jak si tedy zajistit například Praha 4 parkování?

Seznamte se se všemi možnostmi

Jak to funguje? Každá městská část vydává vlastní parkovací karty, které jsou platné pouze na území této městské části. Pokud se tedy chystáte parkovat v jiné městské části, budete potřebovat parkovací kartu pro danou městskou část.

Kontrolu platnosti parkovacích karet provádí elektronicky společnost ELTODO, a.s., jež má smlouvu s městem – ovšem zkontrolovat vás může i Policie ČR. Je proto velmi důležité mít vždy u svého vozidla „připsanou“ platnou parkovací kartu. Pokud totiž budete ve vyhrazených zónách parkovat bez ní, hrozí vám pokuta.

Přečtěte si:   Když pořádný turistický batoh, tak ten s páteřákem

Povolení, které lze přenášet

Aplikace Parkingcard.cz umožňuje jednoduchý přenos parkovacího oprávnění na vaše vozidlo. Stačí si ji stáhnout a zaregistrovat se. Poté si můžete do přehledného menu přidat všechny své parkovací karty a snadno je přenášet na SPZ automobilu, který právě potřebujete zaparkovat. Díky této aplikaci můžete parkovat v celých zónách placeného stání bez jakéhokoli omezení či rizika pokuty – Praha 8 parkování i na jiných místech tedy vyřešíte opravdu snadno.

V případě, že v Praze plánujete dlouhodobě parkovat, může se parkovací oprávnění pro vás stát velmi výhodnou možností. Ušetříte tím nejen peníze za parkování, ale také čas a starosti s hledáním volného místa. Stačí si jen pořídit platné parkovací oprávnění a parkovat v modrých zónách bez omezení. Více informací najdete na stránkách Parkingcard.cz.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *