Rostoucí ceny potravin nutí téměř každého přehodnotit svůj životní styl, což není zrovna příjemná záležitost. Ve většině případů však lidé dojdou k závěru, že jejich přístup k vaření byl neudržitelný a často kvůli němu přicházeli i o nemalé finanční částky. Pokud se však naučíte neplýtvat a budete vařit jednoduché a levné recepty, můžete ve svém rodinném rozpočtu i pořádně ušetřit. Níže pro vás máme hned několik skvělých typů na chutné recepty.

1.      Rajská omáčka

Zažitou českou klasikou je samozřejmě rajská omáčka, kterou nám už vařily naše babičky. Její příprava vám běžně zabere něco okolo jedné hodiny, přičemž není nutné celou dobu postávat u hrnce. Naopak si můžete během vaření i poklidit kuchyni, nebo se věnovat jiné činnosti.

2.      Omeleta

Nejrychlejší pokrm, který doma ukuchtíte za pár minut je omeleta. Obvykle se jedná o recept vytvořený z potravin a zbytků z lednice, což už samo napovídá o tom, že můžete i pořádně ušetřit. V opačném případě není nic jednoduššího, než si prohlédnout leták a vyhledat potřebné potraviny ve slevě.

Přečtěte si:   Chcete konečně grilovat zdravě? Pořiďte si do kuchyně grilovací plotýnky

3.      Palačinky

Nepochybně nejoblíbenější jsou palačinky recept, jež můžete uvařit téměř za jakékoliv situace. Kromě svačiny se skvěle hodí například k obědu, ale i večeři. Vybírat přitom můžete i mezi sladkou a slanou variantou – u slané varianty přitom můžete i mnohem více experimentovat a volit různé zeleninové či masové směsi. 

4.      Těstoviny s pestem

Pokud hledáte opravdu rychlý a nenáročný recept, měly by být pro vás těstoviny s pestem první volbou. Jediné, co potřebujete jsou právě kvalitní těstoviny a pesto, které si můžete vyrobit buď svépomocí, nebo si ho jednoduše za pár desítek korun koupit v obchodě. Během několika minut uvařte těstoviny, následně je na rozpálené pánvi smíchejte s pestem a máte hotovo.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *