Box je sportovní aktivita, která našemu tělu přináší celou řadu zdravotních benefitů. Umožňuje nám zapojit velké množství svalů. Pokud se mu chceme věnovat naplno, musíme být v dokonalé kondici, mít skvělé reflexy, být obratní a rychlí.

Box podporuje hubnutí i tvarování postavy

Boxerské tréninky patří mezi všestranné sportovní aktivity, během kterých dochází ke kombinaci tréninku silového a atletického. Je to dokonalý nástroj pro hubnutí. Jedná se o sport velmi náročný, během kterého dochází ke spalování velkého množství kalorií.

Kromě toho během něj zapojujeme celou řadu svalů, je to tedy pohybová aktivita komplexnějšího charakteru, která podporuje tvarování postavy. Díky těmto faktům přestal být box výsadou pouze mužů a v ringu se stále častěji objevují také ženy.

Kromě toho se jedná o sportovní aktivitu vhodnou téměř pro všechny věkové kategorie. Pro její provozování je však potřeba si pořídit potřebnou výbavu.

Vybavení pro box

Pokud chcete začít s boxem, kromě pohodlného oblečení je potřeb si ještě pořídit základní boxerskou výbavu do níž samozřejmě patří boxerské rukavice. Pokud nemáte parťáka na trénink, dobře vám poslouží boxovací pytel nebo boxovací hruška.

Boxovací hruška je dobrou volbou i pro případ kondičních tréninků. Díky ní lze trénovat reflexy a rychlost úderů. Podporuje trénink koordinace souhry očí a rukou. Pro výrobu boxovacích hrušek se nejčastěji používá syntetická nebo pravá kůže. Uvnitř je pak vzduchový vak. Ten se nahustí pomocí pumpičky a ventilku a hrušku pak upevníte k desce. Boxovací hruška je vhodná do míst, kde je menší prostor.

Přečtěte si:   Dřevěné pelety se těší čím dál tím větší oblibě. Jaké výhody nabízí a proč byste je měli využívat i vy?

Pokud si chcete pořídit domů boxovací pytel pro fitness boxování, jeho hmotnost by měla být přibližně polovinou té vaší. Volit můžete mezi variantou závěsnou nebo stojící.

Chcete-li si pořídit boxerské rukavice, jedním z kritérií při jejich výběru je materiál. Mezi kvalitní a velmi odolné druhy patří boxerské rukavice vyrobené z pravé kůže. Ty mají dlouhou životnost a také snesou větší zátěž při pravidelném tréninku. Využívají je především profesionálové. Jestliže budete rukavice používat tak 2-3x do týdne, můžete sáhnout do nabídky modelů vyrobených z materiálů umělých.

Ochrana těla

Pokud se chystáte do ringu a vzhledem k tomu, že box je sportovní aktivita kontaktní, při níž by mohlo dojít i k závažným zraněním, je potřeba si pořídit také chrániče na box. V nabídce např. na rulyt.cz naleznete chrániče určené pro holeně, nárty, kolena, lokty, ale i pro hrudník, hlavu, zuby a další části těla.

Základ výbavy by měl tvořit především chránič hlavy, jež zabezpečí ochranu jak hlavy, tak i brady, tváří a čela. Při jeho výběru dbejte na to, aby vám dokonale seděl, nikde netlačil nebo nepřekážel ve výhledu. Minimální investicí, která se vám však vyplatí, představují chrániče zubů. Většinou je naleznete v nabídce jak pro horní, tak i dolní čelist naráz.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *