Craft Craftsmen Measure Metal  - ingaklas / Pixabay

Pokud vám pojem kalibr alespoň trochu něco říká, pak určitě tušíte, že se jeho pořízení nejvíce vyplatí všude tam, kde je nutné vytvořit v krátkém čase velké množství výrobků. Ovšem myslet si, že se tito pomocníci hodí jen pro velké firemní provozy, by byla rozhodně chyba.

Pokud porovnáte posuvné měřítko nebo dokonce metr, pak zjistíte, že manipulace s kalibrem je v mnoha ohledech jednodušší a rychlejší. Funguje totiž na jednoduchém principu.

Stačí jen přiložit

Moderní kalibry stačí k finálnímu nebo jen zpola hotovému výrobku pouze přiložit. Disponují totiž dvěma konci – dobrým a zmetkovým. Zatímco ten dobrý vždy k měřené hraně dokonale přilne, případně přesně zapadne, zmetková strana vám správně provedený výrobek nasunout či zasunout nedovolí. Během několika sekund tak rozhodnete, zda v ruce držíte vyhovující kus.

Jedinou nevýhodou je binárnost tohoto měření. Zjistíte, zda je něco špatně, ale už nezjistíte, o kolik milimetrů se aktuální rozměr liší od výkresů. To však obvykle nebývá nutné.

Přečtěte si:   Triky pro správný výběr prostěradla

Kalibry využijí i domácí kutilové

A na co? Nejlépe na ověřování správně provedených závitů. Vrtáte-li je často, určitě víte, jak normované jsou. A kalibr vám okamžitě ověří, zda jste se trefili nebo ne. Ovšem, potřebujete-li změřit například hloubku, vyplatí se vám pořídit kalibry válečkové. A k čemu se hodí ty třmenové? Například k ověření správných rozměrů hřídelí.

Když potřebujete pomocníka přímo na míru

A kam se pro třmenové, válečkové nebo třeba závitové kalibry vydat? Určitě ke specialistům, kteří mají v tomto oboru mnohaleté zkušenosti. Firma Michovský Tools vám nabídne široký sortiment kalibrů a dalších pomůcek pro soustružení, frézování, vrtání či například závitování. Vše je roztříděno do přehledných kategorií a podkategorií a těšit se můžete i na rychlé dodání a příjemné ceny. A pokud potřebujete kalibr přímo na míru, jednoduše zašlete technický výkres či alespoň opravdu dobrý popis požadovaného nástroje a dostanete výrobek na míru přesně pro své potřeby.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *