Rozhodli jste se, že začnete pravidelně chodit do posilovny a nemůžete se dočkat, až nadejde den D? Možná se zároveň trochu bojíte a v hlavě se vám honí spousta otázek. Co když si z vás budou ostřílení bodybuildeři dělat legraci? Jak se do fitka obléknout? A na co si dát pozor? Abyste na to nebyli sami, dali jsme pro vás dohromady několik základních tipů a doporučení. První návštěvy posilovny se rozhodně nemusíte bát, ale je dobré vědět, že…

Nepodceňujte výběr posilovny

Alfou a omegou krásné postavy jsou technicky dokonalé cviky, správná strava… a v neposlední řadě také vhodně zvolená posilovna. Vyberte si prostředí, které vás ohromí špičkovou výbavou a příjemnou atmosférou. Důležitý je i kvalifikovaný personál – začátečník se bez rad profi trenéra neobejde. V tomto ohledu exceluje známá posilovna Kentoya Fitness Praha, kde s oblibou cvičí i známé osobnosti ze světa sportu.

kvalitni.cz_kentoyafitness_cz_01

Tip: součástí některých posiloven je také solárko. Viz. solárium Praha v Kentoya Fitness.

Přečtěte si:   Polodrahokamy pro radost i zdraví

Na co je dobré myslet před první návštěvou?

Vyhraďte si pro první návštěvy dostatek času. Jednat proto, že se budete seznamovat s novým prostředím a zároveň vstřebávat nové cviky. Absolvujete-li první návštěvy v časovém presu, příliš si toho z posilovny neodnesete.
Do fitka nikdy nechoďte s plným žaludkem. Tedy minimálně hodinu po posledním jídle.
Oblečte se tak, aby se vám cvičilo pohodlně. Vezměte si sportovní oblečení, které dobře saje pot. Mějte však soudnost a příliš vyzývavé nebo jinak nevhodné outfity nechte doma. Naopak by vám neměla chybět sportovní, pevná obuv (čistá a nečernící!)

kvalitni.cz_kentoyafitness_cz_02

K ostatním se chovejte s respektem

Dodržujte zásady slušného chování – pozdravte ty, které znáte a pokud na vás při příchodu někdo upře pohled, pozdravte také jeho. Myslete na to, že není příliš slušné žádat ostatní o rady, pokud jsou zrovna ve fázi cvičení. Někteří borci vám rádi poradí, ale až ve chvíli, kdy mají čas. Oslovte je po tréninku, anebo ještě lépe – zaplaťte si lekci u osobního trenéra.

kvalitni.cz_kentoyafitness_cz_nahledovy

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *